mei 262021
Bier brouwen moeilijk? Nee hoor!

Bier brouwen moeilijk? Niet wanneer je een bierbrouwpakket koopt. Zelf bier brouwen kan natuurlijk ook. Maar dat is een stukje ingewikkelder en je hebt er meer hulpmiddelen voor nodig. Wanneer je net begint kun je eerst met bierbrouwpakketten een beetje gevoel krijgen voor het brouwproces. Wil je een stapje verder gaan? Dan kun je meer zelf gaan doen en langzamerhand wat professionele materialen aanschaffen. Voor het brouwen met een bierpakket heb je niet veel materialen nodig. Het meeste heb je al in huis.

Hoe werkt een bierbrouwpakket?

In een bierbrouwpakket zitten alle ingrediënten die je nodig hebt om een aantal liters bier te maken. Ook krijg je het in de juiste hoeveelheden. Dat maakt het een stuk makkelijker om als beginner van je eerste biertje een succes te maken. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten waar je verschillende soorten bier kunt maken. Het zijn altijd speciaalbieren, zoals tripel, bokbier, of stout. Naast de ingrediënten heb je materialen nodig, zoals een grote fles, een thermometer, een trechter en een zeef. Het meeste heb je al in de keuken staan.

En wanneer ik het helemaal zelf wil doen?

Helemaal alles zelf doen is bijna niet te doen voor een amateur. Maar je kunt wel een groot deel zelf doen wanneer je de smaak te pakken hebt. Het bewerkte graan, de mout, koop je dan kant-en-klaar. Mout wordt meestal gemaakt van gerst. In de mout zitten de suikers die in het brouwproces worden omgezet in alcohol. Bij de speciaalzaak zijn verschillende hopsoorten te koop en ook gist is er in allerlei soorten. Dan heb je, naast water uit je eigen kraan, alle ingrediënten in huis. Je hebt ook veel materiaal nodig. Sommige dingen heb je waarschijnlijk al in huis, zoals een grote pan, een thermometer en een kleine weegschaal. Zaken als een hydrometer, kroonkurken en een waterslot zul je aan moeten schaffen.


Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *