apr 062021
Wat mag een kind van 1 jaar niet eten?

Op de leeftijd van één proberen veel peuters nog steeds hun smaakpapillen te ontwikkelen. Als zodanig zul je merken dat er veel voedingsmiddelen zijn die ze niet kunnen eten. Uiteindelijk, naarmate jouw kind ouder wordt, zal hij of zij zich meer op zijn gemak voelen met een breed scala aan voedingsmiddelen. Maar totdat dat gebeurt, moet je als moeder heel voorzichtig zijn met wat je ze geeft. Hier zijn enkele van de voedingsmiddelen die een eenjarige peuter nooit mag eten:

Klein hard voedsel

Je baby van één jaar heeft niet de tanden om voedsel af te breken. Ze zullen daarom eerder alles in hun geheel doorslikken. Om deze reden wilt u misschien kleine, harde voedingsmiddelen vermijden die verstikking kunnen veroorzaken. Dingen als pinda's, zaden, popcorns of klein fruit moeten koste wat het kost worden vermeden.

Honing

Het is ook raadzaam om honing voor kinderen te vermijden. Ja, veel ouders die willen weten Wat mag een kind van 1 jaar niet eten, zouden waarschijnlijk gedacht hebben dat honing goed genoeg zou moeten zijn. Nou, dat is het niet en dit komt omdat honing de vorming van sporen in de mond van de baby kan veroorzaken, iets dat hun vermogen om borstvoeding te geven zal verzwakken. Van honing is ook bekend dat het bij kinderen constipatie veroorzaakt.

Normale koemelk

Het is belangrijk om één ding duidelijk te maken. Koemelk is niet hetzelfde als moedermelk. Daarom is het het beste om dit te vermijden totdat jouw kind ruim boven de leeftijd van één jaar is. Baby's op jongere leeftijd hebben geen volledig ontwikkeld spijsverteringssysteem. Het is daarom mogelijk dat ze de eiwitten en de enzymen in koemelk niet kunnen verteren.

Citrus en andere zure vruchten

Hoewel fruit een goede bron van vitamine C is, zijn ze niet ideaal voor jongere baby's. Het zuurgehalte in de vruchten kan maagklachten veroorzaken bij jouw kind. Bovendien krijgt jouw baby al voldoende vitamine C uit de moedermelk.


Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *